ThiNgoc massage


De ThiNgoc massage die ik geef, heeft een Vietnamese oorsprong en is in Nederland verder ontwikkeld. Het diepe, intensieve karakter van de grepen van de ThinGoc massage zorgt voor een ontspannend gevoel.

Voor een totaal ontspannen gevoel is een lichaamsmassage het meest effectief. Ik masseer de spieren vanaf je hoofd tot de onderrug, je armen, benen en voeten.

Wanneer je op je buik gaat liggen, kan ik gebruik maken van een body cushion zodat je lekkerder ligt. Tijdens de massage hou je je onderbroek aan en lig je onder verschillende handdoeken en dekens om het lichaam warm te houden.

Ik maak mijn massageolie zelf. Die bestaat uit de volgende biologische producten, sesamolie met gedroogde goudsbloemen en kamille. Mocht je hier allergisch voor zijn, hoor ik het graag. Dan gebruik ik een andere olie.

Bij de ThiNgoc massage werk je in de richting van het weefsel. De kracht die ik gebruik komt uit mijn lijf en ik leun in om de gewenste druk te krijgen. Hierdoor werken de grepen diep door in het lichaam. Bij het geven van een goede ontspanningsmassage voel je aan wat het lichaam van de persoon die gemasseerd wordt, nodig heeft.

Keer op keer krijg ik de bevestiging van de personen die zijn gemasseerd, dat ze het prettig vinden als je de gevoelige snaar te pakken hebt. Je oefent druk uit om de druk (spanning) in het spierweefsel weg te nemen, waardoor het ont-spant. Spieren raken weer goed doorbloed en de ergste blokkades verdwijnen. Hierdoor ervaar jij een ontspannen gevoel, kan je lichaam herstellen en energie opbouwen.

Tijdens de massage wordt er weinig gesproken. Zo kan jij genieten van je rustmoment en ik kan me focussen op de behandeling.