Skip to main content

Over mij

De massagepraktijk 'eigen in ontspanning' is opgericht door Xandra Seegers en staat in Ossenzijl.

In 2019 merkte ik dat ik meer wilde dan mij alleen bezighouden met organisatieveranderingen en ICT-trajecten. De sociotechniek (zelfsturende teams) heeft mij altijd erg aangesproken, waarbij het verbeteren van het functioneren van de mens en de organisatie door het optimaliseren van (werk)processen centraal staat. Dit is in het werk dat ik doe altijd een belangrijk element geweest, aandacht voor processen.

En dat ene proces ‘de mens’ daar heb ik in 2019 op ingezoomd. Wat kan ik doen om dat proces gezond te houden en ben in 2021 begonnen met mijn massagepraktijk.

Ik ben jaren geleden zelf op zoek gegaan en merk dat ik veel baat heb bij het doen van Yin yoga (om het bindweefsel soepel te houden). Later wilde ik iets doen aan mijn beginnende fase van lipoedeem. De standaard aanpak – steunkousen – sprak mij niet aan en ik ging op zoek naar een manier om de oorzaak aan te pakken en vond dat in de Quadrivas therapie. Deze aanpak werkt en in dat verlengde heb ik kennis gemaakt met de ThiNgoc massage. Ik vind masseren en gemasseerd worden prettig, maar dan wel als dat van een stevige aard is. Je moet wel het gevoel hebben dat er iets gebeurt in je lijf. Om mijzelf (lijf en geest) in goede conditie te houden, neem ik zelf ook regelmatig een massage.

Tijdens mijn opleiding heb ik veel kunnen oefenen en ben ik erachter gekomen dat ik zelf ook rustig word van het geven van de massage. Ik kan het me niet permitteren om afgeleid te zijn tijdens de massage. Ik wil goed kunnen aanvoelen wat er aan de hand is in het lichaam dat ik masseer. Ik ben op dat moment in het hier en nu en mijn handen werken echt aan een gerichte procesoptimalisatie 😉