Skip to main content

Tom Bowen Therapie - TBT-101 / Emmett

Ontdek de kracht van zachte aanraking en manipulatie van zachte weefsels met Tom Bowen Therapy (TBT-101) en Emmett techniek, twee innovatieve benaderingen van ontspanning en balans in het lichaam.

De Emmett-techniek gaat ervan uit dat een lichte aanraking op een specifiek lichaamspunt (hoofd, nek, rug, been en arm) voor een ontspanningsreactie in de weefsels van het lichaam kan zorgen (met licht wordt dan bedoeld, zoals je een touch-screen aanraakt).

De Tom Bowen Therapie – TBT101 bestaat uit zachte Bowen rolbewegingen met de duim of vingers op specifieke lichaamspunten (hoofd, nek, rug, been en arm). De basis ontspanningsserie brengt het lichaam in evenwicht, terwijl andere grepen gebruikt kunnen worden voor specifieke problemen.

Beide technieken werken met een korte reactietijd tussen een beweging om het lichaam de mogelijkheid te geven om blokkades op te lossen en opnieuw de balans te vinden.

De technieken kunnen afzonderlijk worden toegepast, maar zijn ook heel goed te combineren met andere massages.

Tijdens een massage kan ik deze technieken combineren met de ThiNgoc ontspanningsmassage die ik geef, mocht dat nodig zijn om het weefsel op bepaalde punten meer ontspanning te kunnen geven.