Skip to main content

ThiNgoc massage

De ThiNgoc massage die ik geef, heeft een Vietnamese oorsprong en is in Nederland verder ontwikkeld. Het diepe, intensieve karakter van de grepen van de ThinGoc massage zorgt voor een ontspannend gevoel.

Voor een totaal ontspannen gevoel is een lichaamsmassage het meest effectief. Ik masseer de spieren vanaf je hoofd tot de onderrug, je armen, benen en voeten.

Tijdens de massage hou je je onderbroek aan en lig je onder verschillende handdoeken en dekens om het lichaam warm te houden.

Ik maak mijn massageolie zelf. Die bestaat uit de volgende biologische producten, sesamolie met gedroogde goudsbloemen en kamille. Mocht je hier allergisch voor zijn, hoor ik het graag. Dan gebruik ik een andere olie.

Bij de ThiNgoc massage werk je in de richting van het weefsel. De kracht die ik gebruik komt uit mijn lijf en ik leun in om de gewenste druk te krijgen. Hierdoor werken de grepen diep door in het lichaam. Bij het geven van een goede ontspanningsmassage voel je aan wat het lichaam van de persoon die gemasseerd wordt, nodig heeft.

Je oefent druk uit om de druk (spanning) in het spierweefsel weg te nemen, waardoor het ontspant. Spieren raken weer goed doorbloed en de ergste blokkades verdwijnen. Hierdoor ervaar jij een ontspannen gevoel, kan je lichaam herstellen en energie opbouwen.

Tijdens de massage wordt er weinig gesproken. Zo kan jij genieten van je rustmoment en ik kan me focussen op de behandeling.

Reacties op een massage

Een massage heeft heilzame effecten zoals de activering van het immuunstelsel, het versoepelen van spieren, het verbeteren van de doorbloeding, het verminderen van stress, het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de nachtrust en het zorgt voor ontspanning.

Het kan voorkomen dat je tijdens een massage of erna, een reactie hebt die je misschien niet direct had verwacht. Hieronder staan enkele regelmatig en sporadisch voorkomende bijwerkingen.

Tijdens:

  • tintelingen;
  • opkomen van emoties;
  • koud of warm worden.

Erna:

  • je heel energiek voelen;
  • hoofdpijn (te weinig water gedronken, voor en na de massage);
  • duizeligheid, moe (je lichaam is bezig te herstellen en energie op te bouwen);
  • tijdelijk verergeren van klachten/terugkeren van klachten die daarna weer verdwijnen (het kan zijn dat er iets sluimerde in je lichaam waar je immuunstelsel op reageert en mee aan de slag is gegaan).
  • donkere urine, diarree krijgen of meer zweten. Er kunnen veel afvalstoffen vrijkomen na een massage en dat wil je lichaam kwijt.

Het is altijd belangrijk om water te drinken voor en zeker na een behandeling. Met het drinken van water kan het lichaam de vrijgekomen afvalstoffen afvoeren.